top of page

LET THE WORLD INSPIRED BY

OUR INNOCENCE.

OĞLAK DOLUNAYI

Kişiliğini dışarı yansıtıp birilerini etkilemenin hazzı ağaçlarla, hayvanlarla, çiçeklerle paylaştığımız bir içgüdü. Onlar için anlamı bizim kafamızdakiyle aynı olmasa da hepimiz için işin sonucu hayatının devamlılığını gücümüz yettiğince garanti altına almak.


Ama çok satanı hesaplamak, dikkat çekeni üstüne giymek yani doğal sürecin sonucunu amaç haline getirmek, bunu teşvik etmek ve adımları takip ederek geçmeye çalışmak haz alan canlılarla değil, fabrikasyon ürünlerle ortak özelliğimiz.


Dolunay çok net bir şekilde “Sen bir ürün değilsin” diyor. Bu çağda kendimizi iyi pazarlamak, reklamımızı iyi yapmak bir yetenek olsa da duygusal olarak bizi zorlayan bir şey üretmek yerine kendimizi ortaya koymak veya bir şey üretiyorsak da tüm kimliğimizle onunla özdeşleşmek… Çünkü tüm varlığımla bir ürün olduğumda her zaman tetikte olmalıyım, marka değerime zarar vermemek için kontrolü hiç kaybetmemeliyim.


Bunu kabul ettiğimizde hayatımızı üzerine inşaa ettiğimiz temel yıkılacakmış gibi geldiği için şartlarımızı değiştirmemiz için bizi zorlayan hayata daha çok direniyor olabiliriz ama dolunay bu sefer masaj yaparak kulağımıza fısıldıyor:


“Kendinin en iyi versiyonu olmak bir ticaret ürünü olmaktır, hayatın etrafında dönmesine izin verirken kendinin aşağısına ve yukarısına gidebilirsin. Bugün sağa yarın sola yatabilirsin. Hayatı sabitlemeye çalışmak sanılanın aksine yetişkin olmak değil, masalların sonuna inanmaya devam etmektir. Yetişkin olmak artık hayatın döngülerinin içinden geçtiğin için değişimin varlığını kendi tecrübelerinden dolayı kabul etmektir.”


Bunu zaten biliyor olabiliriz, farkında olsak da kendimizi yapmaktan alıkoyamıyor olabiliriz veya biz yapmasak da yapanların süper bir hayat yaşadığına inanmaya devam ediyoruz. Buradaki ilk adım bir ürün olmadığını ve çatlakların olabileceğini kabul etmek; ikinci adım ise önemli hissetmek için yukarıdan bakma zorunluluğu hissetmeyi ve her şeye hakim olmayı güç olarak tanımlamayı bırakmak.


Yani özetle dolunay “Her zaman tetikte olmanın, pozisyonunu korumaya çalışmanın güç olduğuna emin misiniz? Güç ihtimallere açık olmakta, kendini evde pijamanla otururken, her şeye duygulanırken ve duygularını rahatça ifade ederken sevmekte olabilir mi?” diye soruyor. Hepimize iyi dolunaylar

Etiketler:

unsplash_mTwRfSal0aA.png
bottom of page